Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ταξιδεύοντας - Η Ναυσικά και το μυστικό του tree mail

Η σέλφι της Βαρβάρας 

...της κουμπάρας...
Είχαμε μείνει με τις απορίες που μας δημιούργησε η Βαρβάρα. Τι εννοούσε;
Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε. 

Τα ερωτήματα έμειναν, αλλά κι ένας άγνωστος όρος μπήκε στη σκέψη μας... 
tree mail;
...εμείς ξέρουμε το email, τώρα ακούμε για tree mail!


Ποια είναι η κουμπάρα της;
Η ώρα πέρασε. Όπως και η μέρα. Ήταν Παρασκευή. 

Δευτέρα 7 Μαρτίου...
Ξεκίνησε η βδομάδα, ξεκινήσαμε κι εμείς τη "Γλώσσα".


Δευτέρα 7 Μαρτίου, ώρα 9 παρά 5
Ο Δ/ντής χτυπάει την πόρτα της τάξης μας. Κρατάει ένα χαρτί στα χέρια του και ρωτάει τη δασκάλα μας αν αυτό αφορά την τάξη μας ή πρέπει να πάει κάπου αλλού να το δώσει. Του το άφησαν στο γραφείο του, χωρίς να δει ποιος το έφερε, και δεν έβγαζε κανένα νόημα απ' όσα έγραφε.... Η κ. ¨Εφη διαβάζει το γράμμα. αρχίζει το μυστήριο να ξετυλίγεται...

Ήταν λοιπόν η Ναυσικά[1]*
η κουμπάρα της Βαρβάρας!!!!

Ήταν γεγονός. Η Ναυσικά εμφανίστηκε στο σχολείο μας αθόρυβα και ξαφνικά όπως η Βαρβάρα, αλλά δεν ήξερε που ήταν η τάξη μας, ούτε καν σε ποιο σχολείο βρισκόταν. Έστειλε μήνυμα στο Δντή με την ελπίδα πως βρίσκεται στο σωστό σχολείο. Η τύχη ήταν με το μέρος της. Βρισκόταν στην αυλή του 14ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου Αττικής. 


Η κ. Έφη λοιπόν, αφού μας διάβασε το μήνυμα, ζήτησε να πάμε στην αυλή να δούμε τι γίνεται. Η Ναυσικά είχε καθήσει σε ένα θάμνο κατω από ένα δέντρο και περίμενε. Ήταν πάρα πολύ κουρασμένη, όπως έλεγε και στο γράμμα της.  


Είχε μαζί της ένα φάκελο με ένα γραμμένο  tree mail, για να το καταλάβαίνουν όλοι οι άνθρωποι.  (Ο θόρυβος της πόλης δεν αφήνει την πνοή του αέρα ν' ακουστεί, έτσι κι αλλιώς...) 


Μάθαμε λοιπόν από τη Ναυσικά πως...

Έτσι τη φώναζαν όλοι, γιατί της άρεσε πολύ να πηγαίνει στα δέντρα κοντά στη θάλασσα και να ταξιδεύει το βλέμμα της. Έβλεπε, δεν κοίταζε απλά.

Μια μέρα λοιπόν που έβρεχε δυνατά, η σοφή κουκουβάγια Ναυσικά, προσδεντρώθηκε σε ένα πεύκο και θαύμαζε το ουράνιο τόξο. Οι πευκοβελόνες του πεύκου άρχισαν να ψιθυρίζουν!

-Τι πάθατε και κάνετε έτσι; ρώτησε η Ναυσικά ενοχλημένη. Ησυχάστε να θαυμάσω το μεγαλείο της φύσης!

- Έχουμε tree mail[2]*, απάντησαν οι πευκοβελόνες. Γι αυτό θροΐζουμε. Γιατί πρέπει να το αναμεταδώσουμε. Πρέπει να το στείλουμε στα αρμυρίκια, αυτά θα το στείλουν στις λεύκες και αυτές με τη σειρά τους στις νεραντζιές, που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε πόλη. 

- Ναι το άκουσα κι εγώ, αλλά είχα σύσκεψη με κάτι σπουργίτια που έχουν πάρει σποροδάνειο από κάτι γύπες και δυσκολεύονται να το επιστρέψουν.  Δεν μπορούσα να ασχοληθώ εκείνη τη στιγμή. Τι λέει;

Η Ναυσικά στο Ηράκλειο, 
έξω από το σχολείο.
- Λέει πως: οι ταξιδευτές του ονείρου, έφτιαξαν με τη βοήθεια του Ήφαιστου ένα αρχαιοελληνικό καράβι, επιβιβάστηκαν όλοι σ' αυτό και σάλπαραν από τη Λήμνο. Κατευθύνονται νότια, προς την Κρήτη. 
Εμείς πρέπει να ενημερώσουμε τους μαθητές της Γ τάξης, γιατί από άλλο tree mail που ήρθε, μάθαμε πως ανησυχούν. 

-Καλά, καλά, είπε η Ναυσικά. Προωθήστε το tree mail εσείς, αλλά επειδή έχω μια δουλειά στην Ορνιθοτράπεζα Ηρακλείου, θα πάω κι εγώ το μήνυμα σε χαρτί για να μπορέσουν να το διαβάσουν. 
Έμαθα από την κουμπάρα μου, τη Βαρβάρα, πως αυτοί οι μαθητές μπαίνουν συχνά στον κόσμο της φαντασίας και  όλο και κάτι καινούργιο φτιάχνουν. Μου έστειλε και μια σέλφι η Βαρβάρα, που έβγαλε κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός φανταστικού λεωφορείου που κατασκεύασαν αυτοί οι πραγματικά φανταστικοί μαθητές!

το tree mail έγραφε:
"Αγαπητοί μαθητές της Γ τάξης 
Είμαστε καλά και ταξιδεύουμε για την Κρήτη. Πάμε να επισκεφτούμε την Κνωσό και τη Φαιστό, σημαντικούς τόπους του Μινωικού πολιτισμού. Μαζί μας ταξιδεύει και ο Ήφαιστος. Το καράβι που φτιάξαμε με τις οδηγίες του είναι υπέροχο.
Σας χαιρετούμε από το Αιγαίο
Κλειώ, Ήρα, Ρω, Μπο, Ήφαιστος"

Επεξηγήσεις...


[1] Ναυσικᾶ (Ναυσικάα), όνομα αρχαιοελληνικής προέλευσης, σύνθετο, με το πρώτο συνθετικό να ανάγεται στη λέξη ναυς «πλοίο». 

[2]* tree mail...Το tree mail είναι ένα μυστικό -από τους περισσότερους ανθρώπους- μήνυμα και στέλνεται ή λαμβάνεται μόνο από φυτά, ζώα και πουλιά. Βέβαια είναι και μερικοί άνθρωποι που μπορούν να το "δουν". Αυτοί οι άνθρωποι είναι τα παιδιά και όσοι δεν έχουν κακία μέσα τους. 

Το tree mail λοιπόν δεν χρησιμοποιεί καλώδια ή ασύρματα δίκτυα. Χρησιμοποιεί ευρύτατα τις ακτίνες του ήλιου, το φως του φεγγαριού, τη λάμψη των άστρων, τις σταγόνες της βροχής, την πρωινή δροσιά και την πνοή του αέρα. Πηγαίνει από τον ένα "σταθμό" στον άλλο μέσα σε δευτερόλεπτα και διαχέεται σε όλη τη γη. Έτσι εξηγείται το θρόισμα των φύλλων στο παραμικρό αεράκι κι έτσι ενημερώνονται όλοι όσοι μέσα από τον εαυτό τους, σέβονται τους άλλους και τη φύση. 

Όπως καταλαβαίνετε το tree mail υπάρχει πολύ πριν από την ανθρώπινη ανακάλυψη- δημιουργία του email. Για την ακρίβεια υπάρχει από τότε που "γεννήθηκε" η γη. Έτσι η φύση ξέρει πάντα τι γίνεται, πού γίνεται, αλλά και ποιος το κάνει. 

Δυστυχώς δεν το ξέρουν όλοι οι άνθρωποι αυτό και συμπεριφέρονται με απερισκεψία και αλαζονεία στη φύση. Εμείς το ξέρουμε όμως και ελπίζουμε ότι όσοι το ξέρουμε, θα γινόμαστε κάθε μέρα περισσότεροι...

Σημ: Όταν φυσάει πολύ δυνατά και πάλλονται τα κλαδιά των δέντρων μαζί με τα φύλλα, αυτό συμβαίνει γιατί ή το tree mail έχει συνημμένο κάποιο μεγάλο αρχείο που είναι πολλά Φρουτομπάιτ (Fruitbyte ή fb), ή κάτι θα συμβεί επειδή η φύση είναι θυμωμένη.  
Οι άνθρωποι που έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τα tree mail, μερικές φορές μπερδεύουν το fb με το facebook. Μαθαίνουν όμως γρήγορα τη διαφορά του πραγματικού με το αληθινό...και τότε  χαμογελούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου