Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Ταξιδεύοντας 7-Παίξαμε με τις κάρτες των ταξιδευτών του ονείρου

Είχαμε γράψει τις 22 Οκτωβρίου...

"...Οι "ταξιδευτές του ονείρου", αφού μας συστήθηκαν, έγιναν ένα όμορφο, διασκεδαστικό παιχνίδι.


Ένα παιχνίδι με κάρτες μνήμης,σκέψης,παρατηρητικότητας,ταχύτητας με το οποίο οι μαθητές διασκεδάζουν,ακολουθούν κανόνες,βελτιώνουν τις δεξιότητες τους και συνυπάρχουν ομαδικά..."

Ήρθε λοιπόν η ώρα να παίξουμε με τις κάρτες μας!


Αφού λοιπόν ταξιδέψαμε με το Ρω,την Κλειώ,το Μπο την Ήρα στην Ακρόπολη και ασχοληθήκαμε με αυτά που είδαν οι ταξιδευτές, συνεχίσαμε παίζοντας...


Πήραμε τις κάρτες με τα στοιχεία των ταξιδευτών του ονείρου, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες των δέκα ατόμων και ξεκινήσαμε.

Η μια ομάδα πήρε τις κάρτες που είχαν μόνο τις
φωτογραφίες των ταξιδευτών. 

Τις γύρισαν απο την ανάποδη μεριά της εκτύπωσης και τις τοποθέτησαν σε δυο θρανία. Έπρεπε να ανοίγουν κάθε φορά δύο κάρτες και αν ηταν ίδιες, τις "κέρδιζαν".  

Η συγκέντρωση και η προσεκτική παρατήρηση ήταν απαραίτητη κάθε φορά που "άνοιγε" μια κάρτα. Όποιος συγκέντρωνε τις περισσότερες κάρτες ήταν νικητής.


Η άλλη ομάδα έκατσε αντικριστά.

Οι μαθητές επέλεξαν τυχαία μια κάρτα που έγραφε τα χαρακτηριστικά των ταξιδευτών. 
Ξεκίνησαν ερωτήσεις που αφορούσαν σ' αυτά τα χαρακτηριστικά. Νικητής, όποιος θα έβρισκε τον ταξιδευτή...δεν ήταν τελικά τόσο εύκολο και μπερδευτήκαμε αρκετά...Στόχος: Η διασκέδαση, η βελτίωση της μνήμης μας και της παρατηρητικότητάς μας και φυσικά ... η συνεργασία. Το τελευταίο ήθελε περισσότερη προσπάθεια από ότι στην αρχή εκτιμήθηκε. Τελικά βιώσαμε τι σημαίνει "τηρώ τους κανόνες" και ....περάσαμε υπέροχα :-)

1 σχόλιο: